Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Svenskar slåss åter för EU

Foto: Caroline Tibell / SvD / SCANPIX

Norrköping2010-07-27 03:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Men glöm inte att Sverige är en del av staten EU och ett riksdagsval idag är som ett kommunalval i det gamla Sverige som var en stat.Något större inflytande har inte riksdagen utan kan ses som ett transportcentrum för vad som beslutats i EU och Bryssel.Nästa år ska Sverige för andra gången ställa trupper till förfogande till EU:s militära brandkårsstyrka. Sverige bidrar med 1 600 soldater. EU:s snabbinsatsstyrkor ska strida under EU-flagg och styrs från EU:s försvarshögkvarter i ministerrådets marmorbunker i Bryssel.Bland annat ska snabbinsatsstyrkorna kunna användas som strategisk reserv för EU:s militära insatser på olika håll i världen. Det vill säga där EU:s gamla stormakter har koloniala/nykoloniala intressen att beskydda.Lissabonfördraget trädde i kraft 2 december förra året.Sedan dess är det klart att EU ska kunna agera militärt runt om i världen. Medlemsländerna förbinder sig att ställa civila och militära resurser till unionens förfogande. Lissabonfördraget innebär nådastöten för den svenska neutralitetspolitiken.Frågan är inte längre om EU ska utrustas med ett gemensamt försvar, utan när.’
Läs mer om