Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Lev längre med husmanskost

Ät rejäl husmanskost, uppmanar insändarskribenten. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Ät rejäl husmanskost, uppmanar insändarskribenten. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Norrköping2011-08-05 03:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alla dessa matprogram har inget annat än lax och åter lax. Inget fel på det, men visst finns det annat. Husmanskosten ter sig vara den som står sig längst.

Den maten blir man mätt på och behöver inte äta inom en timme igen. Många tror att den inte innehåller grönsaker, men det kan du ha till varje rätt.

Både i sallad före rätten och grönsaker i själva rätten. Mat ska naturligtvis smaka bra annars är det väl ingen idé att laga det. Vi äter mer och mer skräpmat, som i näringsinnehåll är rena rama katastrofen. Att ha en grön dag i veckan är absolut inte fel.

Vi tror att mat utomlands är bättre än i Sverige. Jag tror inte det, titta på hur gamla vi blir. Jag är absolut övertygad om att det är vad vi har ätit under ett liv.

Äldre människor har inte ätit denna skräpmat eller snabbmat - utan riktig husmanskost.

Det är ju viktigt att man lär sig sina barn att det finns något annat än snabbmat. Att laga mat måste få ta sin tid.

När skolans mat är så urusel så borde man nog tänka på att det målet man äter hemma är näringsrik och god. Måltiden borde vara i köket inte framför teven.

Det är ju mycket viktigt att man också lär sina barn att laga riktig husmanskost. För husmanskost är inte bara köttbullar.

Sedan kan man tycka att grönsaker och frukt borde vara lite lägre i pris, för det gynnar ju hela samhället att vi mår bra. Att man på något sätt gick man ur huse och stod på palissaderna mot alla tillsatser i maten.

För köper människor inte produkterna så får nog producenten tänka om. För läser man vad maten innehåller är det skrämmande vilket skräp de tillför.

Där har vi mycket att jobba med. Matlagning är en konst och borde inte slösas bort.

Läs mer om