Precis som i fjol valde Dolphins att försäsongsladda i Polen och delta i Kasztelan Basketball Cup.

Förra året slutade med en förlust och en seger.

Den här gången gick laget hela vägen och vann.

Det började med solida 70–63 mot Torun under lördagen.

En seger som säkrade en finalplats mot hemmalaget Anwil Wloclawek under söndagen – och vilken final det blev.

Det var bra tryck på läktarna berättar Adnan och på planen var det ruggigt jämnt. Polackerna ledde med sex poäng i halvtid men Dolphins steppade upp i andra halvlek och lyckades till sist vinna med en ynka poäng, 70–69, efter att nye forwarden Tyrell Green dragit i en trepoängare med bara två sekunder kvar att spela.

– Det var ett bra spel och vi kom till det skottet vi ville ha. De finns ingen spelare som sätter alla sådana skott, men det visar ändå på karaktär och mognad att sätta det skottet i den tuffa stiuationen, säger Chuk.

Dolphinscoachen var förstås mycket nöjd med att laget lyckades stå upp och prestera så pass bra mot de här lagen.

– Det är två riktigt tuffa matcher. Ett karaktärstest. Skönt och se att vi biter oss fast i alla matcher och lyckas vinna trots att vi inte spelar på topp. Det är en styrka. Vi visar att det är en bra grupp som fungerar tillsammans och som jobbar för varandra. Vi ska vara stolta över det här.

Poäng mot Torun: Gerry Blakes 19, Jocke Kjellbom 15, Tyrell Green 14, Nils Johansson 6, Johnell Smith 5, Mikael Lindquist 5, Abdou Medjedoub 4 och Fredrik Larsson 2.

Mot Wloclawek: Tyrell Green 16, Gerry Blakes 13, Mikael Lindquist 12, Joakim Kjellbom 11, Abdou Medjedoub 4, Jonhell Smith 4, Tim Schüberg 4, Fredrik Larsson 3, Nils Johansson 3.