Lite drygt tre månader har nu gått sedan Christoffer Nyman lämnade IFK Norrköping för proffslivet i Tyskland.

Det har varit en händelserik höst där "Totte" förutom att försöka anpassa sig till sin nya vardag även fått känna på spel i Janne Anderssons nya landslagsbygge.

24-åringen som gjorde mål redan i debuten för Braunschweig har snabbt blivit en populär figur i sin nya klubb och hyllades nyligen av sportchefen Marc Arnold.

I en lång intervju på klubbens hemsida berättar nu Nyman om den första tiden som utlandsproffs.

Är du nöjd med starten i Braunschweig?

– Både ja och nej. Jag har haft några bra matcher, men också några mindre bra. Allt har varit väldigt nytt för mig, det är första gången jag spelar i ett nytt land och första gången i en ny klubb. Man behöver lite tid på sig för att komma tillrätta och vänja sig vid saker och ting, men varje dag så blir det bättre. Jag är glad att vara här, jag har bra kontakt med laget och med tränaren. Det var lätt att känna sig hemma här. Under de två första månaderna var det väldigt mycket som behövdes göras, men nu har det lugnat ner sig lite och jag kan koncentrera mig på fotbollen.

Ni har gjort en riktigt bra säsong och legat i topp sedan tredje omgången. Varför går det så bra för laget?

– När jag kom till Braunschweig kände jag direkt att det var en fantasisk atmosfär i laget, bland spelarna, tränarna och fansen. Förutom alla taktiska och fotbollsmässiga bitar är kemin i laget väldigt god och en viktig faktor till varför det går så bra just nu. Så var det även i min förra klubb IFK Norrköping och vi var också framgångsrika, även om vi aldrig var några stora favoriter.

Du har lärt känna 2 Bundesliga under hösten. Vad sticker ut med ligan tycker du?

– Tempot! Du kan inte koppla av en sekund. Det svänger fort och det finns inga dåliga lag i serien. Alla kan slå alla, det är verkligen en bra liga. Jag tycker verkligen om att spela här. Förutsättningarna att utvecklas som spelare här är fantastiska. Det är stor skillnad mot hur det var i Sverige. Det var mer varierande kvalitet där och tempot var inte lika högt.

Hur går det med tyskan? Pluggar du hårt?

– Kära någon – jag övar. Min flickvän Fanny och jag har lektioner en gång i veckan. Vi är fullständiga nybörjare.

Hur kommer du spendera julen?

– Jag kommer att hälsa på min familj i Norrköping. Nyår kommer jag spendera i norra Sverige tillsammans med några kompisar. Jag ser verkligen fram emot det.