Målfesten slutade till sist med hemmavinst och ett jättekliv mot säkrat kontrakt.

– Vi har tjatat om att ta dom där trettio poängen och klara kontraktet. Nu känns det som att vi har goda möjligheter att fixa det, menade Kim Hellberg, tränare i Sylvia.

Hemmalaget såg till att vattna konstgräset ordentligt för att kunna sätta riktig fart på bollen. Mängden gula kort gästerna drog på sig är en fingervisning om svårigheten att hänga med när Sylvia fick flyt i spelet.

Kumla lyckades dock lägga ut ett och annat fartgupp för de svartvitrandiga. I en av sina omställningar tog man lite överraskande en tidig ledning på ett mycket vackert skott utom räckhåll för Julius Lindgren i hemmamålet.

Strax därefter missade Sylvia en straff. Pontus Almqvist fick stå och vänta nästan fem minuter på att slå straffen, på grund av skadad Kumlaspelare. Kanske påverkade det hans insats från straffpunkten.

Almqvist, som var en av flera nya bekantskaper i laguppställningen hos Sylvia, skulle dock ta en gruvlig revansch senare i matchen.

Innan halvtidsvilan hade dock Sylvia både kvitterat, genom Anton Hallstensson, och tagit ledningen när Arnor Sigurdsson avslutade kliniskt efter lysande förarbete av ovan nämnde Almqvist.

Samma duo ökade på hemmaledningen tidigt i andra halvlek. Återigen stod vansinnigt snabba Pontus Almqvist för en fin attack innan han skickade in bollen mot mål. På returen som uppstod dunkade Sigurdsson upp bollen i nättaket.

Här fanns inget som talade för att gästerna skulle ha ork eller kunnande att rubba Kim Hellbergs mannar.

Kumlas nya brasilianare Alex de Sousa ville dock annat och hans två mål sista kvarten bringade onödig nerv på slutet.

– Försvarsarbetet har varit klockrent hela säsongen. Vi har inte släppt in mer än två mål någon match förut. Nu släpper vi in tre mot ett bottenlag. Vi har flera nya i laget. Vi får in fantastisk spets genom vårt samarbete med IFK Norrköping. Samtidigt blir det ganska tydligt vad kontinuitet, samkörda spelare och klar rollfördelning betyder för försvarsspelet, funderade Hellberg.

Almqvist fullbordade sin fina eftermiddag med att helt på egen hand utmana Kumlaförsvaret och prickskjuta in hemmalagets fjärde mål.

Slutminuterna blev nerviga för ett hemmalag som blev lite försiktiga men man stod pall.

Bland alla kvicka ungdomar fyller rutinerade Christoffer Tapper-Holter en viktig roll på innermittfält. Med sin lugna, bolltrygga spelstil, styr han mycket av pulsen i Sylvias spel.

– Jag trivs bra i min roll. Vi har många unga killar som är bra skolade. Vi har fått till en perfekt organisation där alla bidrar på olika sätt. Det är klart jag försöker snacka mycket och styra dom yngre lite, menade en nöjd Tapper-Holter.

I övrigt var vänsterkanten med Hallstensson och Sigurdsson vass och svårfångad.

Det var på det hela taget en nöjd Kim Hellberg som sprang in till sina krigare för att sjunga segersång.

– Vi har gjort det mycket bra så här långt. Tror vi hade 12 poäng efter 19 omgångar i fjol. Nu har vi 24 efter 17 omgångar. Vi har som mål

att både utveckla spelare ihop med IFK och samtidigt se till att göra ett bra resultat i den här serien.

Kim och IF Sylvia ligger bra till för att klara sin målsättning.