Ambitionen att vara en etablerad och välsmord verksamhet har inte saknats – men rubrikerna har mest handlat om schismer och en ansträngd ekonomi.

Idag är inte IFK Norrköping där de vill vara, ett mittenlag i division 1, men står vid en nysatsning som klubbdirektören Jörgen Lindström brinner för.

– Vi har kontroll på skiten nu kan man säga. Tidigare hade vi inte struktur. Nu har vi koll på allting men det är inte samma sak som att allt ordnar sig, även om det ser bra ut, säger han.

Den heltidsanställde klubbdirektören har som vanligt mycket på gång.

Sprudlar av idéer och lösningar.

Målet är att förbereda klubben på en framtid som elitförening.

Ett arbete som pågår parallellt på flera plan.

– Jag kan säga, när vi sitter här, att IFK Norrköping vill vara ett elitlag på damsidan men vi är ingen självklar etta. Förra året så var Smedby i vår serie. I år är det Lindö. Det taggar igång oss. Nu är det upp till bevis vem som är bäst.

Vinterns uppmärksamhet om damlagets vara eller icke vara i det flådiga performance-centrat på Östgötaporten förde med sig något bra, menar Lindström.

Bland annat startade Peking Fanz en insamling till laget som idag är uppe i 50 000 kronor.

– Det tog fart. Många tyckte och tänkte. Om gymfrågan och samarbetet med herr var en kärnfråga så spretade det ut åt olika håll och kanter.

– Det slog väl ut. Och vad gäller dam-och herrsidan så löste sig frågorna som vi hade mot varandra. Det var redan planerat att vi skulle ta en diskussion hur vi skulle göra i framtiden men det hälldes bensin på elden kan man säga.

Fixar ni det utan hjälp från herrarna?

– Det gör vi, men vi kan inte slåss i media i all evighet och tycka synd om oss själva. Vi är ett mittenlag i division 1 på damsidan. Vi måste hitta en väg att ta ett kliv. Det har varit ett par möten och det fortgår för att se hur det blir bäst för de här tjejerna som spelar under IFK-skölden. Rimligt är att säga 2018 och framåt. Det är bra idag – men hur blir det bättre?

– Vi är ödmjukt kaxiga. Styrelsen har talat om att vi är en elitsatsande A-trupp. Då jobbar vi efter det i vardagen. Sen får vi se. Hur satsningen ska ske kan inte IFK Norrköping göra på egen hand. Vi är en jätteliten klubb om man jämför med Eneby, Lindö och Smedby. Det finns en massa kunskap och historik hur det ska gå till. Vi ska lyssna in allt hur det blir bäst att få fram ett elitlag, fortsätter Lindström.

Ekonomiskt meddelar IFK-direktören att klubben nästan dubblerat intäkterna på företagssidan.

– Vi har en historia bakom oss där vi backat ett par 100 000 varje år. Det går inte att hålla på så. Förra året fick vi svarta siffror, vi gick plus på sista raden men det var lite kosmetika. Avbetalningarna till det lån vi har till kommunen hade inte gått igång, bland annat. Vi är förhoppningsfulla. Inget annat pekar på att vi inte löser det här året också med svarta siffror, säger Lindström.