2015 invaderades Swedbank Stadion av IFK Norrköpings fans som fick fira klubbens första SM-guld på 26 år.

På måndag kan Malmö FF bli mästare – i Norrköping.

Skulle Sirius besegra Djurgården i söndagens omgång hemma i Uppsala och Malmö FF vinner på Östgötaporten är skåningarnas ledning ointaglig med tre matcher kvar.

Artikelbild

| Mårten Jacobsson. "Nu har vi sålt 750 ståplats och 150 har säkrat biljett på tilldelad sittplats. Jag tror att det kommer bli något mer".

Just nu har 900 Malmö-supportrar har säkrat sin plats men det kan smälla till om Sirius skulle knäcka MFF:s guldutmanare.

– Nu har vi sålt 750 ståplats och 150 har säkrat biljett på tilldelad sittplats. Jag tror att det kommer bli något mer. Många kanske vill avvakta Djurgårds-matchen och tar ett beslut sen. De finns ju lite olika förutsättningar, säger Mårten Jacobsson.

Som kan erbjuda Malmö 2000 platser på ståplats och utöka sittplats med sammanlagt 600 stolar.

– Men jag tror inte att det blir 2 600 personer. Det är en måndag, en lång resa och plus att vi brukar vinna här, fortsätter Jacobsson och ler.

Artikelbild

| Bortastöd. MFF får 2 600 biljetter.

Efter två år med ett hemmasnitt på 10 000 åskådare kan det bli svårt att nå upp till samma fina siffror med två matcher kvar, Malmö FF och Örebro.

Nu ligger snittet på 8 834.

Jacobsson är optimistisk inför slutspurten.

– Det har varit bra drag inför Malmö-matchen. Samma sug som inför vissa vårmatcher. Igår (onsdag) hade vi sålt över 11 000 biljetter och ett par hundra till efter det. Det lutar åt 12-13 000. Jag hoppas att vi höjer snittet lite, kommer det 10 000 mot Örebro med skulle jag gissa att vi landar någonstans runt 9 200. Det känns helt ok.

Under lördagen kommer IFK Norrköping att släppa årskorten inför 2018-års säsong.

– Det är den del nyheter, ni får hålla utkik.