Vita Hästens förlängningsfacit är en snackis även utanför Norrköping. Tomas Videkling, mannen som driver Twitterkontot "Domarna" med inriktning på statistik inom svensk hockey, uppger att Hästen bröt ny mark i Småland.

Inget annat lag har fem raka vinster i övertid.

Daniel Josefsson skrattar åt det hela.

Artikelbild

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger backen som har en diger karriär med drygt 300 matcher i allsvenskan och SHL-spel med Leksand, AIK, Södertälje och HV71 i bagaget.

En knepig sits.

Det är svårt att känna en besvikelse när poängen plockas men det känns ändå inte tillräckligt tillfredsställande.

Jonas Johnson var inne på det i Ljungby.

Daniel Josefsson suktar också efter mer.

– Lite av ett lyxproblem, ja. Det är bra att vi vunnit fem raka men samtidigt vill vi och vet att det kommer behövas "treor". Vi hade ett bra snack igår (onsdag) om vad vi vill förändra för att ta trepoängare. Samtidigt gör vi en bra bortamatch Det är inte så mycket i spelet i sig, menar Josefsson.

Vad är det då?

– Jag väljer att se det som att vi vunnit fem raka matcher i stället. Det är inte heller så vanligt. Vi får gå vidare och känna att vi är starka, att vi tar poäng men vi sitter inte nöjda.

Tittar vi bakåt får vi sträcka oss ända till 15 februari för att hitta senaste gången Vita Hästen gled av isen som vinnare utan förlängning eller straffar.

Efter 4–2-vinsten borta mot Björklöven har Jonas Johnsons lag spelat 14 allsvenska matcher utan att ta den där trean.

Det är bara att lag som fortfarande inte har spräckt den nollan: Vita Hästen.

Daniel Josefsson tycker att tiden talar för att vi kommer att få se ett lyckosamt Vita Hästen men drar sig för att sväva iväg i en säsong som bara är sju matcher gammal.

– Det är för tidigt att utvärdera för mycket men jag tror att det här laget vi har nu skiljer sig mot det vi hade i fjol. Jag är inte förvånad att vi är så pass bra som vi är i powerplay. Vi har mött både topplag och de som tippas vara i botten och det har sett likadant ut. Det är en styrka att vi kan mäta oss med alla lag.

– Fem raka vinster medför viss respekt, det ska vi ta med oss.

När kommer första målet för säsongen?

– Ja du (skratt). Det vet man aldrig. Jag har haft en hel del skott, fortsätter jag skjuta så kommer det, tror Josefsson som bokförts för två mål sammanlagt på 87 matcher i Hästen.