Det slutade 5–9 (0–1, 1–3, 4–5) i Västergård Arena. Åbys sjunde seger (en efter sudden) på de åtta inledande omgångarna.

– Det var hög klass matchen igenom. Vi spelade i jättehögt tempo, det var jättebra jobb i båda rikningar. Det var så bra som jag hade hoppats på, säger Åby-tränaren.

Än så länge är det bara Solfjäderstaden som lyckats stoppa Magnus Bagges väloljade lagmaskin och då toppkonkurrenten Jönköping tappade poäng hemma mot Hovslätt (5–5) i går så rycker nu Oilers i tabelltoppen.

Tisdagens match mot Telge blev en lite märklig historia där det började tight och målsnålt för att sedan explodera i sista perioden.

Åby ledde med 1–0 efter första och drygande sedan ut ledningen ordentligt i andra. Det stod 4–1 inför sista.

Det blev sedan en galen tredjeperiod som bjöd på hela nio fullträffar. Åby såg dock hela tiden till att hålla hemmalaget på betryggande avstånd och vann alltså till sist med 9–5.

– Vi saknar ett par poängspelare i Jonathan Pegler och Mathias Pettersson i dag men det är andra som kliver fram istället. Det var en femma som gjorde det lite extra bra och det var den med Olle Strid, Jimmy Barman, Petter Vester, Joakim Marcus och Jimmy Bagge, säger Magnus Bagge.

Åbys mål: Joakim Marcus 3, Petter Vester 2, Jimmy Barman, Jimmy Bagge, Simon Tvingsell, Kevin Hansson.