Revbensskadan som David Mitov Nilsson åkte på under matchlägret i Portugal var seg att bli av med. När den väl läkte fick 25-åringen ett annat problem. Eller ett nygammalt. Höften som tvingade Mitov Nilsson att stå över vinterns första träningsmatch mot FC Floran (3–1) har börjat att spöka igen.

– Jag upplever att det låser sig. Det gör ont och jag kan inte röra mig, sen efter ett tag försvinner låsningen och smärtan försvinner, förklarar han.

Det är knappast en idealisk situation.

– Vi fick fram vad vi trodde att det var. Jag kör rehab och styrka, men det blir lätt ömt. Förhoppningsvis kan det bara lösas upp. Det är frustrerande. Jag har gått med det här ett tag nu. Jag kör på så gott det går och hur mycket höften tillåter med målvaktsträning men när det låser sig så går det inte.

Spel mot Malmö?

– Klart jag hoppas men det känns inte realistsikt att jag ska kunna spela, svarar David Mitov Nilsson.

Det har varit en smårörig vinter i mästarnas trupp. Förutom Mitov Nilssons envisa skadeproblem tvingas Alhaji Kamara att ta ett uppehåll från fotbollen hela 2016 på grund av hjärtproblem. Eric Smith lades in på sjukhus för undersökning under tisdagen. Mittfältaren som värvades från Halmstad kände yrsel efter influensan.

–  Eric blev inlagd för observation. Vi hoppas att det släpper nu så han blir frisk, säger Janne Andersson till NT.