Efter en månads uppehåll drar nu allsvenskan igång igen och "Peking" reser under söndagen till Närke för bortamatch mot Örebro.

En match som blir något extra för vårens målkung Kalle Holmberg.

IFK:s nummer 17 har som bekant ett förflutet i ÖSK och det här är första gången han återvänder till Behrn Arena sedan flytten till Norrköping förra sommaren.

Artikelbild

| I fin form. Kalle Holmberg stod för två av målen i 5–0-segern mot Prishtina.

– Jag satt på bänken när vi mötte dem hemma förra säsongen så det här första gången jag möter dem så det blir spännande så klart. Jag var ändå där i sex år så det blir lite speciellt. Vi får väl se hur de tar emot mig, men när man väl är ute på planen är det bara att köra, säger Kalle som toppar skytteligan i allsvenskan tillsammans med Djurgårdsduon Gustav Engvall och Magnus Eriksson som alla står på sex mål.

Och vårens målform verkar har hållit i sig.

När IFK körde över Pristhina i torsdagens kvalmatch till Europa League med hela 5–0 stod 24-åringen för två av fullträffarna.

– Det var kul. Det var fina mål vi gjorde, inte bara mina och det var skönt att vi tog tillvara på chanserna, skönt att det rann på. Sedan kanske det inte var den bästa matchen av oss rent spelmässigt, men resultatet var bra så vi tar med oss det.

Storsegern sätter IFK i en gyllene sits inför returen i Kosovo på torsdag.

Men nu ligger all fokus på allsvenskan och morgondagens match mot Örebro.

– Det känns bra. Vi har tränat på bra och fått bra matcher och är redo för allsvenskan igen.

Känner du att ni måste upp en nivå sett till hur det såg ut mot Prishtina för att slå Örebro?

– Ja, det tror jag. Det får inte vara så här mycket Hawaiispel som det var senast, det tror jag gynnar motståndet mer än oss själva. Det kommer krävas  en stabil insats framför allt. Att vi är bra defensivt och tar tillvara på omställningarna.

IFK toppar tabellen tillsammans med Malmö. Båda lagen står på 27 poäng, men Peking har en match mer spelad och Kalle ser fram emot att ta upp den där kampen igen.

– Det är 17 matcher kvar så det är fortfarande många poäng att spela om. Vi får se om vi fortfarande är med i titelracet när det är två-tre omgångar kvar eller om vi inte är det men det klart att vi siktar på det.

Så här ser omgången ut i sin helhet: Sundsvall–Sirius, Malmö–AFC Eskilstuna, Halmstad–Elfsborg, Jönköpings Södra–IFK Göteborg, AIK–Östersund, Örebro–IFK Norrköping, Häcken–Hammarby, Djurgården–Kalmar.