– Under min lång tid i Kaskad har jag aldrig varit med om en sådan lång försäsong. Med start redan i maj och under hela sommaren har grabbarna varit igång.

Peter Karlsson är en Kaskadlegend sedan fem decennier som nu ”offrar” sin egen spelarkarriär för att leda laget mot dessa höga mål.

– Vi har en bred trupp där 23 av spelarna ligger över pari (200).

Och riktigt för att förstärka både det satta målet och spelstyrkan har man fått sex nya namn på det så kallade blåpappret.

– William Svensson och Mikael Liljekvist spelar nu bara för Kaskad och delar sin tid inte längre med Domino i Västervik.

William är rankad femma i Sverige och på sjunde plats har man knutit upp Filip Wilhelmsson från Köping.

– Dessutom har vi fått påskrift av Jan Ågren från Mac och Martin Skagerström från Katrineholm, säger Peter och fortsätter:

– Den ansvarige för alla landslag i bowling Johan Ekström har också skrivit på för oss. Som spelare.

Helt klart en oerhört intressant blandning av spelare som verkligen vill något med sitt tävlande. Det är nästan som en svensk ”främlingslegion”. Här finns spelare som pendlar från Karlstad (Lasse Lindbäck),Karlskoga (Marcus Karlsson) Nyköping (Björn Bergvall, Johan Ekström och Jan Åberg), Katrineholm (Martin Skagerström), Västervik (William Svensson och Mikael Liljekvist), Köping (Filip Wilhelmsson) samt Finspång (Peter Almqvist).

Eftersom inga kvinnor får spela i herrarnas Elitserie (gäller ju SM) har föreningen tecknat ett samarbete med BK Eva I Stockholm och där är det meningen att Amanda Engström skall spela. Hon och de andra damerna i Kaskad får däremot spela i herrarnas div.1 där Kaskad har sitt ena farmarlag.