Han är född och uppvuxen i Edmonton, Kanada, och har även prövat vingarna i USA.

Sedan i somras är det dock Norrköping och Vita Hästen som gäller för den 26-årige backen.

En stor omställning förstås, men Jordan Rowley börjar sakta men säkert komma tillrätta med livet som hockeyproffs på den svenska ostkusten.

– Jag trivs här i Norrköping. Det är ganska likt hur det är därhemma faktiskt. Alla förstår ju engelska här också och det underlättar saker och ting, säger han.

Vita Hästen hade stora förhoppningar på den skridskoskicklige backen när han värvades i somras.

Sakta men säkert börjar han nu växa in i rollen som en av lagets ledande backar.

– Nu när jag har anpassat mig så känns det jättebra. Det är ju större is här och det gäller att röra på skridskorna och se till att det händer något. Man har mer tid med pucken och måste ta smartare beslut. Spelet är inte riktigt lika enkelt som det är därhemma. Det var en stor omställning i början men jag känner mig mer bekväm nu.

Rowley är en av de backar som får allra mest speltid i laget. Han är också den back som producerat mest framåt så här långt. Två mål och åtta assist har det blivit.

– Men jag känner att jag kan göra mer. Med det sagt så har vi inte gjort speciellt många mål under första delen av säsongen men det går åt rätt håll och på sistone har det sett riktigt bra ut. När laget går bra kommer individerna att göra det bra också.

Är det något speciellt du känner att du kan förbättra?

–  Att städa undan framför kassen och bli lite mer fysisk där. I powerplay kan jag ta mer skott och hålla det lite enklare, så att vi gör fler mål för det är det vi behöver.

Vita Hästen har efter en motig start höjt sig ordentligt nu på slutet. Framför allt har laget tätat till bakåt och blivit betydligt svårare att få hål på. Det har gjort att poängen börjat trilla in.

– Jag tror att spelsystemet börjar sätta sig nu. Sedan har vi blivit bättre på att hålla spelet uppe matcherna ut, i hela 60 minuter. Kontinuitet är den stora saken här tror jag och det som verkligen hjälpt oss. Vi spelar som vi måste och gör det konsekvent.

Det är ruggigt jämnt på allsvenskans nedre halva. Det skiljer bara tre poäng mellan Björklöven på sjunde plats och Vita Hästen på tolfte. Om Hästen slår Almtuna borta i kväll kan laget klättra uppåt.

– Det är svårt att inte titta på tabellen. Samtidigt får man inte stirra sig blind på den. Det gäller att inte ha blicken för långt fram utan att göra jobbet varje match, säger Jordan Rowley.