Två sekunder kvar på klockan.

Dolphins låg under med två poäng mot hemmalaget Anwil Wloclawek.

Då klev Tyrell Green fram och sänkte en trepoängare som säkrade säsongens första pokal.

– Det var helt galet. De hade precis missat sitt sista straffkast och bollen kom till mig. Jag tog emot den i luften och fick två man på mig. Jag tänkte passa först men landade, dribblade och sköt istället, säger Green om det avgörande skottet i söndagens final i Kasztelan Basketball Cup.

21-åringen från Kanada har ingen jättestor vana av att ta matchavgörande skott, men helgens succé gav mersmak.

– Det var verkligen en ögonöppnare och ger mig ett lite nytt perspektiv. Mina lagkamrater ger mig så mycket självförtroende så jag kände mig säker i skottögonblicket. Att ha alla bakom sig gör det verkligen mycket lättare.

Känner du dig redo att ta flera sådana skott under säsongen?

– Absolut. Om det är rätt läge och bollen kommer till mig så är jag redo.

I fjol hade Dolphins två riktigt vassa forwards i Cole Darling och Dejan Jeftic som båda bidrog med starkt trepoängsskytte.

I år är det Tyrell som ska försöka axla det ansvaret och av det han visat upp hittills har det sett lovande ut.

Redan i debuten mot Uppsala för ett par veckor sedan visade han att skyttet finns där och nu följde han upp det med två starka insatser i Polen.

– Trepoängsskyttet är något jag jobbar på varje dag, på varje träning. Jag försöker förbättra alla delar i mitt spel, men skyttet är en viktig del och jag känner mig självsäker därute på planen. Jag vet vad jag kan.

Han har varit i Sverige i snart en månad nu och trivs riktigt bra så här långt.

– Jag gillar det. Folk är riktigt trevliga och alla i och kring klubben är jättesnälla och hjälpsamma.

Och på planen har han som sagt snabbt funnit sig tillrätta. Han menar att lagets veteraner, Joakim Kjellbom, Mikael Lindquist och Johnell Smith, varit en stor hjälp så här i början.

– De hjälper oss yngre spelare och visar hur saker och ting ska gå till. Det känns som att vi har en riktigt bra grupp och vi svetsas samman mer och mer för varje dag som går. När man har en så tight grupp blir man oerhört svåra att möta. Jag har en riktigt bra känsla och kan inte vänta på att säsongen ska dra igång. Det känns som att vi kan göra något speciellt med det här laget.