Lasse Jacobsson pendlar mellan då- och nutid när han pratar om Luxemburg. Till slut landar resonemanget i att laget har utvecklats till det bättre sedan kvalet till VM i Ryssland inleddes.

Framför allt hyllar han försvarsspelet, där 0–0 mot Frankrike och 1–0 mot Vitryssland är tydliga tecken på förbättringar i förbundskapten Luc Holtz landslag.

Man kan säga att deras försvarsspel har blivit bättre sedan jag såg dem den här tiden förra året. Det är väl det som har gjort att de höll nollan i två matcher och det är väl det som de har utvecklat mest, säger han.
Tittar man på kvalet så förlorade de borta mot Bulgarien med 3–4, på tilläggstid. De spelade 1–1 mot Vitryssland, då hade de en man mindre i 50 minuter och kvitterade i slutet av matchen. De har gjort hyfsade resultat. Den enda gången de inte fungerade var mot Holland (0–5 på bortaplan).

"Ta befälet"

I Amsterdam satte Nederländerna full fart direkt och fick två tidiga genom Arjen Robben (21:a minuten) och Wesley Sneijder (34:e).

Nu vill Jacobsson att Sverige ska agera på samma sätt.

Jag tror det är viktigt att trycka på direkt, att ta befälet. Jag tror man ska jobba mycket med maxlöpningar, ta det på allvar och göra jobbet. Det är det viktigaste, säger han.

"Naiva"

Nyckeln mot Luxemburg blir tidiga återerövringar av bollen.

Tittar man på matchen mot Frankrike så låg de lågt, men det var inte så att de skickade i väg bollen och försökte döda den. I stället försökte de sätta i gång den, och det är därför jag säger att de är naiva, säger Jacobsson.
I och med att de ligger så lågt, som de gjorde mot Frankrike och som vi tror att de kommer göra nu, måste de få ut bollen på en kant och komma in centralt för att komma över på andra sidan. Det är klart att där ligger en risk. Spelar man in bollen centralt, 10–15 meter utanför eget straffområde, så finns det goda möjligheter att vinna boll i attraktiva ytor.