Det svenska mästarlaget Rosengård lottades mot isländska Breidablik - det lägst rankade laget av de 32 kvarvarande - i 16-delsfinalen i Champions League. Rosengård börjar på bortaplan den 5 eller 6 oktober.

Ett lag som vi ska klara om vi når upp till vår normala sportsliga nivå. Vi ska ut och dominera matchen från start. Sen var lottningen ekonomiskt och logistiskt bra för oss. Så vi är nöjda, säger tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Viss respekt finns dock för Breidablik och inte minst för isländsk attityd.

Vi har både haft isländska spelare hos oss, och spelat mot dem i allsvenskan. De visar bra karaktär och ger aldrig upp, de står upp för varandra - däri ligger deras succé, säger Majgaard Jensen.

"Finns potential"

Rosengårds anfallsstjärna Lotta Schelin har flyttat från Lyon till Malmö, men ambitionerna i Europas finaste klubbturnering har hon tagit med sig från det regerande mästarlaget.

De senaste åren har Rosengård visat att de kan vara med och konkurrera med de bästa lagen. De har spelat jämnt med två finallag. Det är små marginaler, men det finns absolut potential att gå långt, sade den svenska anfallsstjärnan när hon presenterades för nya klubben tidigare i sommar.

Majgaard Jensen hoppas på personbästa:

Jag skrev på för tre år och sa att vi under den perioden ska gå längre än kvartsfinal i Champions League. Förra året åkte vi ut på straffar mot Frankfurt i kvarten, så det får gärna vara dags nu, säger han.

Lyon är rankat etta av de kvarvarande 32 lagen, Rosengård trea. Däremellan finns vårens finalförlorare Wolfsburg.

"Möjligt att vinna"

Oseedade Eskilstuna, det andra svenska laget i turneringen och en av fyra debutanter, inleder på hemmaplan mot nionderankade Glasgow City.

Vi får ändå vara nöjda. Jag vet inte alls mycket om Glasgow men det känns som om det är möjligt att vinna. Det var skönt att inte få topplagen redan nu. Sedan var det också skönt att slippa Zvezda-2005 från Ryssland. Resan dit är jobbig och det är svinkallt, säger landslagsanfallaren Olivia Schough till Eskilstuna-Kuriren.