Tre dagars provspel stärkte IFK Norrköpings intresse för Hólmbert Aron Fridjónsson.

Svenska mästarna har försökt att köpa loss anfallaren – som har kontrakt till 31 december 2017 – men KR Reyjkjavik tycker inte att "Pekings" bud är tillräckligt intressanta och har nobbat IFK två gånger.

Något som isländsk media rapporterat om – och förvånar Janne Andersson.

– Jag har dålig förståelse för att man kommenterar bud. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Den kommunikationen stannar mellan klubbarna. En märklig hantering, anser Andersson.

Fridjónsson är fortfarande het för IFK som kommer att få göra en ny offensiv mot islänningarna för att få loss forwarden.

– Vi har ett intresse. Vi får se var det landar. Det är inte avskrivet, fortsätter Andersson.

Som skakat av sig bottennappet mot AIK.

Den allsvenska konkurrenten plattade till Kamraterna på Skytteholm. 1–4 var smickrande siffror i en match som var IFK:s klart sämsta i vinter.

– Vi var lediga någon dag för mycket när vi kom hem från Portugal. Det såg trögt ut, men att möta ett AIK borta som länge var med och slogs om guldet inför ett par tusen personer är tufft. AIK var bra, poängterar Andersson.

Läget i IFK-truppen är inte optimalt inför lördagens match i Svenska Cupen mot Östersund.

Emir Kujovic är krasslig. Förhoppningen är att skyttekungen tränar under torsdagen. Daniel Sjölund har varit magsjuk men var med på onsdagens pass.

Eric Smiths ljumskar och Andreas Blomqvists höft gör att nyförvärven kan tvingas vila mot den allsvenska nykomlingen. Lägg till David Mitov Nilssons revbensskada som med största sannolikhet innebär att han missar fjärde raka matchen. Henrik Castegren är sjuk.

– Blomqvist, Mitov och Smith är mest tveksamma. Sen får vi se, säger IFK-managern.

Vad har du för koll på Östersund?

– Hyfsad koll. Jag har sett dom lite grand i Superettan. Det är mycket possession-inriktad fotboll. De har imponerat på det sättet att de kör sitt race och tror på det. Jag gillar när man går sin egen väg.

Första tävlingsmatchen. Är det slut på att testa och spela med bästa laget som gäller?

– Både ja och nej. Det är tidigt och man vet inte alltid vad bästa laget är, men det är en tävlingsmatch som vi vill vinna. Vi vill ta revansch för att vi var så dåliga senast.

Har du och Peter Hunt närmat er något vad gäller din egen IFK-framtid?

– Inga kommentarer vad vi gör där. Den dagen vi har något att berätta gör vi det.