Andreas Johansson har mycket gott att säga om Jordan Larsson.

– En jätteduktig spelare, ganska fysiskt stark i kroppen och med en jättefin känsla i sin vänsterfot. En smart spelare i sitt presspel där han skärmar av ytor på ett bra sätt i det defensiva jobbet. En duktig spelförståelse ingår i det när man sätter pressen i rätt vinklar. Det vet jag när jag som mittback har haft bollen och mött honom. Offensivt är han kombinationssäker, bra på att sätta upp sina medspelare med fina passningar och med en stark vänsterfot i egna avslutningslägen. Så kommer jag ihåg honom från när vi mötte Helsingborg. En duktig spelare så han är varmt välkommen hit, sa "Ante".

Har du som lagkapten varit med i snacket om Jordan och andra nyförvärv?

Artikelbild

| Andreas Johansson gav Jordan Larsson ett varmt mottagande.

– Det har vi andra som sköter i klubben, men har de frågor om olika spelare säger jag vad jag tycker och tänker.

Jordan är tredje tillskottet till IFK inför kommande säsong. Isak Pettersson, målvakt från Halmstad, och nygamle Lars Krogh Gerson från Sundsvall är klara sen tidigare. Kapten Johansson ser nöjd ut med truppen som helhet.

– Det känns bra, de här tre vi har värvat känns väldigt bra. Alla tre är duktiga, och Jordan, precis som de andra två, verkar vara väldigt trevliga killar. Jättebra människor som kommer in i gruppen, de kommer stärka oss och framförallt bidra till att konkurrensen höjs. Alla måste mer vara på tårna för att ta en starttröja. Det är bara bra. Som jag haft det i hela min karriär, av konkurrens stimuleras man lite till att utveckla sig själv, bli ännu bättre. Vi breddar spetsen i vårt lag, även de som kommer komma in som avbytare kommer vara en nivå högre upp, sa "Ante".

IFK:s U 21-landslagsman Filip Dagerstål har gjort en hel del landskamper ihop med Jordan, från U 17- upp till U 21-nivå.

– Han har en otroligt bra vänsterfot, bra kombinationsspelare, teknik och på att flytta bollen och skapa yta för sig själv och sina medspelare.

Han har redan visat att han håller en hög nivå men är självklart inte färdig som spelare. Det finns bra utvecklingsmöjligheter. Visst har vi pratat lite om vad IFK är för typ av klubb, men jag tror IFK har en ganska stark aura runt sig, folk vet vad det är för klubb och att du får tid på dig att utvecklas här, det är en bra miljö och vi spelar en fin fotboll. Efter SM-guldet känns det som om alla vet att IFK spelar en bra och fin fotboll, utan att skryta, men det visste han nog om redan, sa Dagerstål.