4–4–2 som IFK Norrköping har haft så stora framgångar med har fått ge plats åt 3–4–3.

Jönköping borta blev första testet och slutade med tre poäng för "Peking".

Precis den nystart klubben hade hoppats på efter landslagsuppehållet där anfallaren Sebastian Andersson försvann till tyska Kaiserslautern.

– Vi är jättenöjda med vinsten. När man bytt spelsystem så här är det klart att det känns fantastiskt att få inleda med en seger, säger Smith som fick kliva in bredvid Andreas Johansson och Jón Gudni Fjóluson i trebackslinjen.

Jönköping lyckades visserligen göra ett mål men Smith tyckte ändå att det kändes tryggare därbak med det nya spelsättet.

– Det blir automatiskt så att man kan vara mer aggressiv för man vet att man har två bakom sig istället för en. Det är en väldigt stor skillnad och gör att man vågar kliva upp i rygg mer. Sedan har vi en spelare till i boxen när det kommer till inläggsspel. Det känns tryggare helt enkelt och som att man har råd att gå bort sig, för det finns alltid någon som täcker upp.

Har ni mittbackar tillåtelse att kliva fram och delta mer i offensiven nu också?

– Så är det. Vi tillåts vara lite mer offensiva eftersom det alltid finns två därbakom. Det känns som att det blir bättre både offensivt och defensivt. Hittills känns det som att alla är väldigt positivt inställda till det här.

Vad är framför allt du känner att ni måste jobba på?

– Det finns alltid saker vi kan göra bättre. Folk kommer in i lite nya ytor där man inte varit innan och sådär, men det är sådant som kommer med tiden. Det kommer att sätta sig. Vi gjorde absolut inte vår bästa match mot Jönköping men vi vet att vi kan bättre och vi behövde verkligen den här vinsten.

IFK går nu in i en rätt tuff period med många matcher på kort tid. Laget möter Kalmar borta på fredag, sedan väntar Häcken hemma på tisdag och sedan Halmstad borta lördagen 23 september.

– Det är bara roligt med mycket matcher tycker jag. Det är ju därför man spelar så det ser jag bara som positivt.

I och med helgens seger knappade IFK in lite på flera av de andra topplagen och siktet är alltjämnt inställt på att knipa en Europaplats.

– Absolut. Det är så vi tänker, det vore dumt att göra något annat.

IFK:s återstående matcher: Kalmar (b) 15/9, Häcken (h) 19/9, Halmstad (b) 23/9, Hammarby (b) 1/10, Malmö (h) 16/10, GIF Sundsvall (b) 22/10, Örebro (h) 30/10, Elfsborg (b) 5/11.