19-åringen har fått stort ansvar under hösten och tagit för sig rejält, men nu ser det alltså ut som att Hästen kan få klara sig utan den spelskicklige backen.

Alexander fanns inte med på tisdagens träning och är ett frågtecken inför onsdagens match borta mot Almtuna.

– Det finns en viss osäkerhet kring Younan. Han tränade inte i dag, så vi får se hur det är i morgon, säger Johnson.

Helt klart är i alla fall att målvakten Pontus Sjögren fortsatt är indisponibel. Det betyder att Emil Jidskog som höll nollan mot VIK senast får förtroendet på nytt.

Både Rickard Palmberg och Ludvig Martinsson klev av tisdagsträningen i förtid, men Johnson hade lugnande besked att komma med där.

– Att Rickard klev av var mer en säkerhetsåtgärd och ”Ludde” fick ett skott på handen tror jag. Det gör ont för stunden men ska inte vara någon fara.

Vita Hästen jagar sin andra raka bortaseger. Laget slog Västerås borta med 2–0 i lördags efter en övertygande insats och tar sig i kväll an Almtuna.

– Tanken är att vi ska fortsätta på samma sätt rent inställningsmässigt och att hålla en hög nivå i det vi gör. Det är inte konstigare än så, säger Johnson som är nöjd med vad han sett från laget den senaste tiden:

– Jag tycker att vi är noggrannare i allting och det finns en större förståelse för att var och en är viktig. Det går inte ha någon som inte anstränger sig på banan. Tittar man över en tiomatchersperiod här så är det väl egentligen bara AIK-matchen där vi haft en liten dipp. I övrigt har det varit väldigt, väldigt bra.