28-åringen som anslöt från AIK i somras har fått chansen i en av Vita Hästens powerplayformationer under försäsongen och visat att han kan bli en tillgång.

I senaste matchen mot Västervik imponerade han spelmässigt och visade även att han kan trycka till från blålinjen.

Det blev visserligen inte något mål men det var ändå ett tecken på att klubben kanske fått in ett offensivt vapen som saknats de senaste säsongerna.

Artikelbild

| Skadad. Emil Eriksson saknas fortsatt. Forwarden har problem med ett ledband i knät.

– Jag försöker skjuta så mycket jag kan och jag har spelat powerplay många säsonger så det är ingen ovan sak för mig, säger Hellgren som stått för 17 mål och 51 assist totalt sett under sin allsvenska karriär.

– Jag är väl ingen renodlat offensiv back, utan en tvåvägsback. Folk ska väl inte förvänta sig att jag ska göra en massa poäng men kommer poängen så är det en bonus. Så länge vi vinner matcher så är jag glad.

Efter en intensiv försäsong där Hästen hunnit med hela nio träningsmatcher och varit i väg på två försäsongscuper är det på torsdagskvällen dags för allsvenskt genrep mot Karlskoga.

En sista chans att slipa till detaljerna innan allvaret drar igång.

Artikelbild

| Genrepar. På torsdagskvällen är det dags för sista träningsmatchen innan serien drar igång för Jonas Johnsons gäng.

–  Det ska bli kul. Det närmar sig nu. Jag tycker vi har höjt oss i spelet för varje match som gått. De här cuperna har varit viktiga för oss och gjort att vi har fått spela mycket. Sakta men säkert börjar vi hitta varandra på isen. Det känns stabilt. Det gäller att bygga vidare på det bara.

På upptaktsträffen i måndags tippade de allsvenska tränarna att Vita Hästen skulle sluta näst sist den här säsongen, men Hellgren ser inte det som något negativt. Tvärtom.

– Det är bra. Det blir mindre press på oss.

Med sina 324 matcher har han stor erfarenhet av allsvenskan. Han om någon vet vad som krävs för att lyckas och Jens har en bra känsla kring årets Hästen-bygge.

– Vi har alla chanser att lyckas. Det gäller bara att hålla ihop det. Spelar vi bara tillsammans så är vi precis lika starka som vilket annat lag som helst.

Hästens egen målsättning är som vanligt att sluta bland de åtta bästa, vilket betyder fortsatt spel i vår, och det ska inte vara någon omöjlighet menar Hellgren.

– Det tror jag alla lag i serien siktar på. Alla vill vara med och slåss om det.

henrik.jonsson@folkbladet.se

011-200 486