De vädermässiga förutsättningarna pekar också något annat än det regn och mildväder som har dominerat den här vintern hittills. Fem, sex minusgrader och uppehåll är utlovat av SMHI i Norrköping.

Den prognosen gillas av Simon Stark, burväktare i hemmalaget:

– Det låter perfekt, precis som det ska vara. Alla är sugna på match nu, speciellt som det inte blev någon på annandagen.

Artikelbild

| ÄNTLIGEN. Is igen på Grosvad. Det har varit snålt med den varan i vinter.

Vinterns värmebölja och regnande har tärt på tålamodet för alla bandyklubbar i södra Sverige som saknar en fullstor hall. Matcher har flyttats, matcher har ställts in. Men framförallt har träningsmöjligheterna ibland varit rena skämtet.

Faik har tvingats till barmarksträning när det varit fullbelagt i hockeyhallen i stället för att finslipa matchformen på Grosvads stora isyta.

– Det har varit tungrott i vinter. Halva december har varit helt förstörd. Det är inte roligt att åka upp till träningen när det inte finns någon is. Men det är bara att bita ihop, man måste ändå röra på sig, säger Simon.

Hur påverkas man som spelare av att inte få träna ordentligt?

Artikelbild

| HET. Borgias Patric Geiborg (mitten) toppar skytteligan i mitt-ettan.

– Allt med tajmingen, var man är på isen och vad de andra är. Träningarna måste vara så nära matchsituation som möjligt för att man ska få ut något av det, säger den 24-årige målvakten som varit sista utpost i samtliga fem seriematcher den här säsongen. Facit lyder tre segrar och två förluster. Okej menar Simon som vet vad som måste bli bättre:

– Vi har haft problem mot sämre lag hålla upp tempot och driva på oss själva. Det har varit bättre mot lag som också vill spela, som Derby till exempel, då hänger vi med i deras fart och det blir bättre spel. Mot Nitro/Nora som i princip står still faller vi in i deras tempo. Ändå vann vi den matchen så det var ju bra.

Artikelbild

| RÖDTJUT. Supporterklubben hoppas få fira en derbyseger.

Att Simon hamnade i målet var mer en slump än en ambition. Han började som utespelare i unga år men när målvakten blev skadad under en match fick han kliva in mellan stolparna. Och där blev han kvar.

– Det var ju kul, så jag fortsatte.

Bandymålis är en utsatt position, hur många fingrar har du brutit?

– Faktiskt inga, jag har klarat mig med några stukningar säger han och skrattar.

Återstår att se om han klarar sig även på söndag när seriens vassaste anfallare Patric Geiborg krutar på. 13 mål hittills har det blivit för Borgiaspelaren.

– Visst, han är bra på att göra mål. Men jag räknar med att "Gusten" (Johan Gustavsson) tar hand om det mesta. Sedan får jag vara så tät som möjligt, säger Simon Stark