NHK enda hemmalag i guldjakten

NORRKÖPING 48 lag gör upp om SM-medaljerna.Ett får hemmaplan - NHK:s 15-åringar.- Det här är bland det största man kan uppleva som ungdomsspelare, säger tränaren Magnus Bengtsson.

Vägen till finalspelet har gått som smort.

NHK:s B-pojkar har inte en förlust när SM-finalspelet drar igång på fredag.

Det är en stund som de längtat och förberett sig inför.

Seriespelet har kommit i andra hand meddelar tränaren Magnus Bengtsson.

- Vi bestämde oss för att fokusera på Norden Cup dit vi var ett av 16 inbjudna lag och att ta oss vidare från steg fyra till fem och här är vi nu, säger NHK-ledaren.

Att få chansen att slåss om SM-guldet på hemmaplan är speciellt.

- Visst är det så, men det kan också vara en extra press med kompisarna på läktaren. Det är inte alltid så lätt när man är 15 år, menar Bengtsson som har ansvarat för laget tillsammans med Veronica Löfgren sedan killarna var sju år.

Okej grupplottning

- Några har varit med sedan fem-sexårsåldern så det är ett sammansvetsat gäng. Att få spela SM-slutspel hemma är bland det största man kan få uppleva som ungdomsspelare. Det ska bli väldigt roligt, säger Bengtsson.

I gruppen väntar Hammarby, Växjö och Kungälv. En överenskomlig utmaning enligt Bengtsson.

- Vi har en bra chans att komma etta eller tvåa och gå vidare.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...

KARLSTAD Det satt hårt åt för IFK Norrköping på Tingvalla IP.

0-1 i paus vändes till 3-1-seger mot Carlstad United i Svenska Cupen.

- Man ska inte tro att man åker hit och vinner på beställning, sade Janne Andersson bland myggen på innerplan efter matchen.