Här ses "Sälen i Yxbacken!". NSK-arna Jerry Brodacki och Martin Tornqvist, skojar till det med en "Anja Persson-grej" inför finaltävlingen på lördag. Och som synes på bilden finns det snö tillräckligt för avslutningen.
Foto: Janne Forsby
Laddar...

Yxbacken ner och - upp

ÅBY Yxbacken ner - och upp!Jo, ni läste rätt, för på lördag är det säsongsavslutning i Yxbacken, med storslalom nerför och längdåkningstävling uppför!

- Vi själva arrangerar klubbmästerskapet i storslalom i stora backen, tillsammans med Linköpings AK, säger Christer Ekdahl, ordförande i Norrköpings Skidklubb.

- Dessutom arrangerar Östergötlands Skidförbund IntersportTour de Ski-final i längdåkning uppför familjebacken!

Över 200 åkare

- Totalt lär det blir över 200 slalom- och längdåkare i Yxbacken på lördag, så jag hoppas på en häftig final för den här säsongen.

Hur ser årets säsong ut rent ekonomiskt i Yxbacken?

- Inte så bra, som de senaste vintrarna dessförinnan, konstaterar Christer Ekdahl. Kylan kom för sent och därför blev inte säsongen så lång som vi hoppats.

- Vi har ännu inte alla siffror klara för den här vintern, men får vara glada om det går plus minus noll.

Hoppas på kyla

- Men eftersom vi har ett hyfsat eget kapital kvar sedan de senaste starka vintrarna, är ekonomin under kontroll i klubben och det är bara att hoppas på en kyligare vinter nästa säsong, säger Christer Ekdahl. Helst så vi kommer igång redan till jul- och nyårshelgerna.

Thomas Lowén från Östergötlands Skidförbund inför lördagsfinalen:

- Tour de Ski omfattar ungdomar mellan 7 och 16 år, men vi kommer även att ha yngre och äldre tävlande utanför själva Tour de Ski-finalen.

Läs mer i torsdagstidningen

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
NORRKÖPING Peter Jansson avgår som lagledare för Vargarna.
-Beslutet att lämna walk over är inte vettigt, säger han.