Kais Mora har tagit ett guld och varit i fyra SM-finaler de senaste åren. Falun har tre SM-guld de fyra senaste åren. Dalarna dominerar onekligen elitinnebandyn i Sverige, och inför lördagens SM-finaler lär det på nytt höras mycket klingande dalmål på läktaren.

Tillresta supportrar från Dalarna hoppas på en repris från 2015 när det blev guld för båda lagen.

Det kommer att bli ett jättestort stöd från Dalarna, och det betyder jättemycket. Publiken sjunger massa daladanser och vi spelare kan dem nog också nu. Det är jättehäftigt, man får en boost av dem, säger Elin Reinestrand.

Lånade hockeyarena

Kais Mora har också nylig erfarenhet av är att spela inför tusentals åskådare, en ganska ovanlig företeelse inom innebandyn, SM-finalerna undantagna; i den tredje semifinalmatchen mot Täby fick laget låna Smidjegrav Arena, vanligtvis ishockeylaget Mora IK:s hemmamanege.

Vi fick en liten försmak där från Smidjegrav Arena när det var 3 000-4 000 på läktaren. Då bar de fram oss, så jag hoppas att de gör det nu också. Det var riktigt bra stämning, det var häftigt, säger Anna Wijk, som i år utnämnts till både årets spelare i superligan och världens bästa spelare.

Både Anna Wijk och Elin Reinestrand ser publiken som en "sjunde spelare", något som kan ge ett övertag i en final där överlägsna seriesegraren Iksu trots allt får stå som favorit.

"Rosa havet"

Det är väl det tuffaste motstånd vi kan få, Iksu har gått som tåget. Men en rolig utmaning, vi ska göra allt vi kan för att vinna, säger Anna Wijk.

Faluns landslagsstjärna Alexander Galante Carlström, även han utnämnd till världens bästa spelare, hyllar också sitt lags fans, som såg till att ordna det högsta publiksnittet (1 555 åskådare) under grundserien.

Det är otroligt kul. De har byggt upp en supporterkultur, där Jalas Arena är den absolut bästa arenan. Det säger jag inte bara för att jag spelar i Falun, publiken är enastående och man hör knappt när domaren blåser. Ljudnivån är hög och nu kommer de ner med sitt "rosa hav", för att stötta oss, säger Alexander Galante Carlström.

Iksu-Kais Mora startar klockan 12.15 på lördag. Falun-Växjö börjar klockan 15.15.