I fjol inledde de borta mot regerande mästaren Södertälje.

I år ser premiäruppgiften mer överkomlig ut för Norrköping Dolphins, men Adnan Chuk behandlar fredagens holmgång hemma mot Umeå med samma respekt.

–  En premiär är alltid en premiär. Det spelar ingen roll vem man möter. Det är något speciellt och Umeå är lite tuffare i år än vad de vad förra året av det vi sett på deras försäsongsmatcher. De har ett djupare lag och är mer balanserat än förra året, säger 36-åringen som nu gör sin tredje säsong som huvudansvarig för Dolphins herrlag.

Första året slutade med en finalplats. Andra året med en semifinalplats.

I år är förhoppningen att vara med däruppe och kriga igen och att döma av hur det sett ut på försäsongen har laget alla möjligheter att lyckas med det.

Laget radade upp sex raka segrar i träningsmatcherna innan det blev förlust i genrepet mot Jämtland förra veckan.

– Vi förlorade för att Jämtland gjorde oss dåliga. Det är något vi måste inse och ta till oss. Det går inte att fly från verkligheten. För stunden var vi inte bra. Vi kunde inte hantera deras sätt att spela vilket gjorde att de kontrollerade hela matchen.

I premiären mot Umeå vill Adnan framför allt se att spelarna har fokus på rätt saker.

– Varje bollinnehav och varje gång vi spelar försvar måste vi fokusera på just det. Inte vad som hände för en minut sedan eller vad som händer i nästa anfall. Det gäller att ta en situation i taget och försöka göra det bästa av det och sedan försöka behålla det fokuset så många minuter som det går.