I en intervju med Motala Tidning berättar Hancock – som i och med östgötarnas degradering till allsvenskan nu säker en ny klubb i högsta serien – om hur han reagerade när verkligheten kom ikapp föreningen.

Dackarna och Västervik har hunnit uppvakta veteranen, som dock fortsätter att följa Piraternas öden.

– Jag är chockad. Jag hade sju fantastiska år i Piraterna och sen från ingenstans händer det här. It's a shame, säger Hancock till tidningen.

Det var först efter skadan i somras han fick klart för sig hur allvarlig den ekonomiska situationen är.

– Under de år jag kört i Piraterna så har jag aldrig tidigare haft problem med att få betalt. Jag har aldrig varit oroad över det. Men när jag nu blev skadad och fick tid att gå igenom papper så upptäckte jag att det inte kommit in några pengar från Piraterna på ett tag. Så då kontaktade jag dem för att kolla om det blivit något fel och då fick jag läget klart för mig, säger Hancock som inte vill spekulera i vad orsaken är till att det i år gått så fel både ekonomiskt och sportsligt.

Fortsätter Greg Hancock:

– Du kan hålla på och peka finger åt vem eller vilka fel som har gjort fel. Men att peka ut syndabockar leder ingenstans och jag har egentligen ingen idé om varför det gått så illa.