Revanschen efter guldmissen på 100 meter uteblev. Plötsligt skrek och haltade Usain Bolt på sista sträckan i herrarnas korta stafett och fick bryta loppet.

30-åringen stoppades av kramp och fick hjälp av banan av sina lagkamrater. Han försvann från Olympiastadion i London för att få behandling och mötte inte pressen.

På sin Snapchat, medan han får massage på vänsterbenet som krampade, uttalar han sig för första gången:

Det var inte slutet jag önskade mig på mästerskapet. Jag lämnade allt där ute på banan. Jag gav allt, som vanligt, säger han enligt NBC Sports.

Inte det farväl som Bolt hoppades på, men världens snabbaste man genom tiderna kommer att ta säga adjö på Olympiastadion på VM:s sista dag.

Ledsen att jag inte kunde säga hej då och så, men jag kommer att vara på stadion i morgon (i dag). Jag kommer att säga adjö.

Enligt The Guardian fick löparna vänta i call room i 45 minuter, på grund av medaljceremonier och för att avskedet av hemmastjärnan Mo Farah tog tid.

Bolts lagkamrater tyckte väntan var för lång.

Usain blev kall och han sa "jag gillar inte det här", säger Yohan Blake, som sprang tredje sträckan för Jamaica.

Jamaicas lagläkare Kevin Jones:

Det var kramp i baksidan av vänster lår, men mycket av smärtan är från besvikelsen att förlora så här. De senaste tre veckorna har varit tuffa för honom, säger lagläkaren,

Justin Gatlin, guldmedaljören på 100 meter, hyllar Bolt ändå.

Han är fortfarande världens bäste, säger amerikanen, som tog silver i stafetten bakom Storbritannien.