Vilhelm Åman Stigart var i Norrköping i förra veckan och träffade Håkan Sigfridsson, Hästens sportchef.

Mötet utmynnade inte i något kontraktsförslag utan var mer en informationsträff där Sigfridsson förklarade Hästens vision för nästa säsong.

- Det var ett ganska snabbt möte, men de visade intresse och det känns jättekul. Hästen är absolut ett toppenalternativ, en klubb som satsar för att gå upp i allsvenskan, och Norrköping verkar dessutom vara en schysst stad. Men det är fortfarande ganska tidigt och jag har valt att inte bestämma mig riktigt än, säger han till Folkbladet.

24-åringen är fostrad i Huddinge där han har spelat de två senaste säsongerna.

Han har även gjort en vända i Väsby samt i franska Montpellier. Han är dessutom nära vän med Hästens Erik Rosén, som i helgen förlängde sitt kontrakt med klubben.

- Ja, vi har spelat tillsammans i Huddinge, Väsby och Frankrike och det är han jag har pratat med om Hästen. Han har bara positiva saker att säga, säger Åman Stigart.

Den 24-årige forwarden snittade i fjol drygt en poäng per match i Huddinge, som slogs ut i playoff 2 mot Asplöven.

- Jag försöker var delaktig framåt och jag har mina styrkor i anfallszonen, men jag försöker alltid bli bättre på det mesta, säger han.

Vill fundera lite till

Han har under våren varit och tränat med allsvenska Södertälje och har ett par alternativ att fundera över.

Rent hockeymässigt förklarar han att Hästen känns som ett bra alternativ men att det är en hel del saker runt omkring som måste klaffa.

- Jag har jobb, lägenhet och sambo här i Stockholm, säger han. Jag vill jättegärna ha allting klart så snabbt som möjligt, men samtidigt vill jag vara övertygad om att jag gör rätt.