Den ende spelaren, som kan vara aktuell för en premiärelva, men inte finns med till Göteborg är forwarden Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Gunnar haft haft en blödning strax ovanför knät och när han var på tillbaka efter den åkte han på en tåskada.

- Vi avvaktar med Gunnars come back och låter honom vila under helgen, säger Janne Andersson.

Så den elva du ställer på benen i morgon (läs i dag) kan vara premiärelvan mot Helsingborg om inte Gunnar hinner bli frisk i sin onda tå.

- Det är du som säger, svarar Janne. Det här det lag jag tagit ut den här veckan, det kan hända så mycket innan 2 april.

Ersättare för Gunnar blir Imad Khalili men i övrigt bjuder Janne på samma uppställning som Folkbladet plockade ut efter träningslägret till premiären.

- Vi har lite skavanker också på Marcus Falk-Olander, Modou Barrow och Christoffer Nyman, så dessa kommer att vila ett par dagar men jag hoppas ha dem i full träning nästa vecka igen, säger Janne.

IFK:s startelva i dag på Valhalla:

Abbas Hassan - Bobbie Friberg Da Cruz, Morten Morisbak Skjönsberg, David Wiklander, Mathias Florén - Martin Smedberg Dalence, Andreas Johansson, Astrit Ajdarevic, Christopher Telo - Shpetim Hasani och Imad Khalili.

+ + +

0 Gais anser att man har alltför många spelare i sin allsvenska trupp, därför gör man precis som IFK Norrköping (Bruno Santos och Riki Cakic), man lånar ut två spelare, del till superettans nykomling Varbergs BoIS (Johan Lindberg) och dels till Usiktens BK i division 1 Södra (Erik Berthagen).

Båda avtalen gäller fram till och med sista juli.

+ + +

0 Gais tvingas undvara backen Jimmy Tamandi hela säsongen. Jimmy måste opereras sitt trasiga knä.

- Jag har försökte rehabträna 3-4 månader men det hjälper inte, säger Jimmy till Expressen.se.

+ + +

0 Syrianska FC har fortfarande en del luckor i sin spelartrupp. Nu ser klubben ut att ha hittat en i målvakt i Lasse Staw från norska Fredrikstad.

- Vi för en dialog med honom. Det är en av de bästa målvakterna i Skandinavien, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till LT.

24-åringen väntas bli klar i helgen, han har nämligen ett utgående kontrakt i sommar med Fredrikstad och vill inte vara kvar i klubben.

+ + +

0 FotbollDirekt har gjort en spelarenkät inför den allsvenska starten. Närmare 100-talet spelare har fått svara på följande frågor:

1) Vilka åker ur?

2) Vilken arena är landets bästa?

3) Vem ska rankas som allsvenskans bästa försvarare.

När det gäller vilka som åker tror hela 39 procent att det är godnatt för Syrianska. ÅFF får näst flest röster, 23 procent och sedan kommer GIF Sundsvall med 13 procent. Bara tre procent tror att IFK Norrköping ska åka ur.

När det gäller arenan får Swedbank Arena i Malmö flest röster, 64 procent, Gamla Ullevi hamnar som tvåa med 14 procent. Idrottsparken i Norrköping har inte fått en enda röst.

Som bäste försvarare rankas Pontus Jansson i Malmö FF. Han får 25 procent av rösterna. Tvåa är Alexander Milosevic, AIK (20) och trea Ricardinho, Malmö FF (9). Bland de 16 som fått röster återfinns ingen IFK-spelare.

Kenneth Thapper