Lennart är onekligen spindeln i nätet på framförallt ett träningsläger. Det är han som ska se till att spelarna har med sig allt de behöver under tio dagar, det är han som ska fixa utrymme så grejerna är på plats inför träningar och match och det är han som ska fixa tvätten, för inte går det att få med ombyte till varje träning.

- Här på Mallorca är det inga problem. Genom att vi anlitar Real Mallorcas egen träningsanläggning får vi tillgång till ett stort omklädningsrum under hela perioden där vi kan ha våra grejer framme och inte behöver släpa med dem till hotellet. Likaså tvättar de allt här på anläggningen, det ligger och väntar på mig när jag kommer tillbaka till andra träningen exempelvis.

Bollar är naturligtvis en viktig ingrediens när man åker på träningsläger. Här har dock Lennart fått krypa till korset lite.

- Tanken var att vi skulle ha ett 30-tal bollar med oss men vi fick nöja oss med 21. Orsaken är att dagens bollar inte går att trycka ihop, de spricker då, därför fick jag själv ta tre bollar i min resväska, berättar Lennart.

Slarviga och framförallt glömska är fotbollsspelarna. Därför har Lennart infört ett eget bötessystem där exempelvis en kvarglömd vattenflaska kostar 20 kr.

- Dessa pengar går till mig själv, sedan har grabbarna en egen lista där exempelvis en missad träning kostar 1.000 kr. Dessa pengar använder sedan spelarna till en lagfest efter säsongen, berättar Lennart.

Att Lennart annars är en poppis men sträng materialförvaltare fick han bevis för i lördags:

- Ordning och reda ska det vara. Men i lördags hade grabbarna final på inkilningen av de nya spelarna och då jag var ende ledaren som fick en inbjudan. Fast bättre underhållning har jag upplevt!

Lennart kom, efter en egen fotbollskarriär, från Lindö 1989 till Sylvia där han blev lagledare. Ganska omgående började han dock arbeta med materialbiten och året efter blev Stefan Hellberg tränare och på den vägen är det.

- I Sylvia jobbade vi ihop i tolv år innan Stefan klev över till IFK 2003. Jag själv anställdes av IFK 1 december 2004, berättar Lennart.

Men 2006-2007 var skilsmässan nära.

- Stefan gick ju tillbaka till Sylvia under tre drygt år, säger Lennart. Tur för honom att han tog sitt förnuft till fånga annars hade vi gått skilda vägar för alltid.

Lennart märks och syns ganska mycket under träningslägret, medan Stefan alltid håller sig lite i bakgrunden.

- Det passar nog min personlighet, säger Stefan. Jag älskar att jobba individuellt med spelarna, försöka förbättra deras teknik, snabbhet osv.

Hur ser han då på 2012 års IFK?

- Vårt mål är att stabilisera oss i år. Man ska betänka att vi i fjol när vi kom upp i allsvenskan hade 10-talet år bakom oss i superettan. Det tar tid att växa in i kostymen, men nu känns det som om vi är på rätt väg. Dels har vi fått bättre förutsättningar, vi har förstärkt det medicinska teamet med Jonas Hellberg från IFK Göteborg och vi har fyra starka nyförvärv som gör truppen betydligt mindre sårbar i händelse av skador eller formsvackor.

Vilka vinner då allsvenskan?

- Här har också en förändring skett. Tidigare år pratade man om 8-10 lag som kunde vinna guld, i dag är det nog högst fyra, IFK Göteborg, Malmö FF, Elfsborg och Helsingborg. Kanske det är dags för Elfsborg att lyckas fullt ut med sin satsning, slutar Stefan.

För Lennart kan jobbet som materialförvaltare vara över till nästa säsong. Han blir nämligen pensionär i slutet av året.

- Vi får se hur det blir, jag har i vilket fall som helst haft ett härligt jobb sedan jag blev uppsagd från ett företag i slutet av 80-talet.