Det var i fjol på just Mallorca som Gunnar anslöt till IFK-truppen för första gången.

Nya IFK-tränaren Janne Andersson kände islänningen sedan åren i Halmstad BK och såg anfallaren som en prima offensiv förstärkning.

Nu är han här igen, men djupt besviken över att inte kunna spela.

- Nästa mål blir att få på mig fotbollsskorna, säger Thorvaldsson lite desperat.

Det var i mötet mot Assyriska två dagar innan avresan till Mallorca som Jimmy Durmaz stämplade honom fult precis ovanför knäet.

En djup blödning uppstod och dessutom svullnade benet upp rejält.

- Under veckan här nere har jag ändå gjort stora framsteg. Fast det hade varit himla kul att få spela också, framförallt är det kul att möta utländska klubbar och då framförallt spanska, vilka spelar en oerhört snabb och teknisk fotboll, säger IFK-anfallaren.

Inledningen på säsongen har annars gett Gunnar en oväntad kick när Islands nye förbundskapten Lars Lagerbäck ringde och ville ha med honom i en av hans två första landslagstrupper.

- Jag fick ju spela i Osaka mot Japan, det kändes naturligtvis lite speciellt.

Nästa landslagsperiod är inte förrän i slutet på maj och då hoppas Thorvaldsson att han både ska vara återställd och ha övertygat Lagerbäck i den allsvenska upptakten så mycket att får en ny chans i Islands trupp.

- Det vore extra kul då vi ska spela mot Frankrike och sedan även Sverige på Nya Ullevi, fortsätter Thorvaldsson förväntansfullt.

Under tiden jobbar han på med fystränaren Jonas Hellberg vid sidan av planen.

Det handlar om olika övningar som både ska stärka upp skadan och se till att Gunnar bibihåller den fysiska status han byggt upp under vintern.

- Förstå att jag verkligen längtar efter att få börja lira boll igen, säger islänningen och blickar ut mot den gröna, sköna gräsmattan på Real Mallorcas träningsanläggning.