LONDON

Engelska ligaklubben Arsenal FC sparar minsann inte på krutet när det handlar om att förädla sina talanger.

Så när Kristoffer och lagkamraten, mittbacken Isaac Hayden behöver finslipa löptekningen så duger det inte med inhemska topptränare.

Nähe, Arsenal vänder sig i stället till Michael Johnson, amerikanen som var världens snabbaste man i slutet av 1990-talet.

- Jag minns inte när han tävlade, men vet självklart ändå vem det är. Det är egentligen helt sjukt att jag ska få komma till honom och träna.

Michael Johnsson fick sitt genombrott på VM i Tokyo 1991, då han tog guld på 200 meter.

Sedan dominerade jänkaren distanserna 200 och 400 meter ända till OS i Sydney (år 2000) där han rundade av med guld på 400 meter.

Totalt tog Johnson tretton guldmedaljer på VM och OS vilket gör honom till en av de allra största friidrottarna genom tiderna.

Direkt efter seriens slut i april drar Kristoffer till Dallas i USA. Under tre veckors tid ska han drillas av Michael Johnson och hans kolleger.

- Manchester City, Chelsea och Manchester United har tidigare skickat folk dit och man har tydligen varit väldigt nöjda. Jag och Isaac är de första från Arsenal som får åka, berättar han.

Varför du? Tycker Arsenal att du är för långsam?

- Nej, jag är rätt snabb de första meterna. Men man har sett att jag bland annat pendlar lite konstigt med ena armen när jag springer. Förhoppningsvis ska jag få bättre teknik därborta i USA.

Man kan inte annat än imponeras över metodiken och beslutsamheten hos proffsklubbarna.

Inte för att det var illa hemma i IFK Norrköping men resursmässigt kan man naturligtvis inte mäta sig med Arsenal FC.

- Uppbackningen är fantastisk, säger Kristoffers pappa, Mats "Bajen" Olsson. Överhuvudtaget har klubben tagit väldigt väl hand om "Toffe" sedan han kom till Arsenal.

Att klubben skickar sin ende svensk till USA måste ses som ett tecken på att man verkligen tror på nykomlingen.

Och slår försöket väl ut lär han följas av fler Arsenal-spelare på Johnsons träningsanläggning i Dallas.