Hästentränaren ville ha en match med högt tempo.

Det fick han också - plus lite till.

Matchen i Himmelstalundshallen var stundtals långt ifrån någon träningsmatch. I stället var det grinigt, främst i andra perioden när hemmalaget hade skickat två Nyköpingsspelare av isen - skadade.

Mike Beck fick matchstraff för en checking to the head på Johannes Tornberg och i andra tvingades även Marcus Berg linka av.

- Men det blev för mycket tjafs där i andra perioden, säger tränaren Sune Bergman.

Totalt sett var inte hemmasegern orättvis.

Hästen gjorde 1-0 i första perioden och gick i andra ifrån till 3-0. Närmare än en reducering strax därefter kom inte Nyköping.

I stället kunde Hästen spika slutresultatet i och med två mål i tredje.

Det sista gjorde Jimmy Andersson ett par minuter före slutet. Ett viktigt mål för den speedige forwarden.

- Det har gått fruktansvärt tungt nu ett bra tag, säger Andersson. Jag försöker inte kolla så mycket på poängen utan det är det spelmässiga som ska styra, men självklart blir man nöjd när puckarna trillar in.

En formtoppad Jimmy Andersson kan vara nog så viktigt att ha i laget nästa vecka.

Karlskrona vann det första playoff 2-mötet med Östersund och allting talar naturligtvis för att Hästen får ta sig in blekingelaget i playoff 3.

- Det finns ju två sätt att se det på. Antingen så är det den bästa lottningen eller så är det den sämsta. Men förhoppningsvis så stärker det oss att det troligen är KHK som står på andra sidan. Alla i laget vet vad som gäller och i det stora hela har vi förberett oss mycket bättre i år, säger Jimmy Andersson.

Tränaren Sune Bergman var överlag nöjd med insatsen.

Särskilt med tempot samt boxplay- och powerplayspelet.

- Jag tycker att vi såg ganska pigga ut och det var det jag ville se. Sen slarvar vi tyvärr väldigt mycket, men det här var en chans till övning och det var viktigt för oss. Men helt okej, summerar Bergman.