Blacka Musik firar 25 år med speciellt julbileum

SKÄRBLACKA Julkonsert och jubileum på en gång.

 

Det arrangerar Blacka Musik lördagen den 5 december i Skärblacka Folkets Hus. Närmare bestämt ett 25-årsjubileum.

 

- Därför kallar vi årets konsert för ett kombinerat Ju(l)bileum, säger marknadsföringsansvariga Cecilia Ahlqvist i Blacka Musik.
- Det är ju så att vi har en traditionell julkonsert varje år, men vi har inte resurser att arrangera både den och ett jubileum. Därför satsar vi på en kombination i år.

 

Vllka blir det på scenen?

 

- Det blir fem band med omväxlande musikalisk repertoar, säger Samuel Castro från föreningsstyrelsen. Senaste bandet vi fick klartecken från är Näsblod, som spelar en sorts trallpunk. Även Chris Stupid and The Damaged är ett punkband, av det lite tokigare slaget...

 

Folkrock
- Vidare kommer Fredrik Johansson, en före detta lärare på Mosstorpsskolan, till vårt jubileum med bandet "Fredrik Johansson och Hundarna" som spelar en sorts folkrock, typ Winnerbäck.

 

- De övriga två banden vid jubileumskonserten är reggaebandet Gräsrot och Jonathan, tillägger Cecilia Ahlqvist.

 

- Dessutom arrangerar vi en skärmutställning med bilder och klipp från de gångna 25 åren med Blacka Musik och dessutom en konstutställning av elever från Mosstorpsskolans bildprofil. De kommer att ställa ut tavlor, teckningar, bilder och lite annat.

 

Varför denna utvikning under jubileet?

 

- Det beror på att vi samarbetar med Mosstorpsskolan när det gäller bild och musikprofilklasser, så därför känns det jättekul att de är med i det här arrangemanget, säger Bob Nordqvist, kassör i Blacka Musik.

 

- Och som ytterligare ett roligt inslag har vi bjudit in Skärblackas alla föreningar, som får komma och marknadsföra sig under jubileumsarrangemanget i Folkets Hus, tillägger Cecilia Ahlqvist. Vi har redan klart med Vingen, Denseln, Skärblacka IF och Vånga IF men alla andra idrottsföreningar och andra föreningar också, är välkomna att bara komma dit. Gärna med någon affisch, för att marknadsföra sig och berätta om sin förening.

 

Kommer legendariska reggaebandet Kalle Baah från Blacka Musik att synas på scenen vid jubileet?

 

- Nej, Kalle Baah har 30-jubileum redan nu på lördag och firar det med en egen jubileumskonsert i Flygeln i Norrköping.

 

- Men vi hoppas förstås ändå på en stor publik till vårt jubileum. Och det tror jag, med tanke på så många medelålders här i Skärblacka som har rötter i Blacka Musik. Lägg därtill alla unga som är aktiva idag i Blacka Musik, så är jag ganska säker på att vi kommer att fylla Folkets Hus med åskådare den 5 december.