Debatt Frankrikes president Macron meddelar nu att han ämnar presentera en ny lag mot så kallade "fake news" inför valen, detta för att skydda demokratin mot falska nyheter. Man undrar hur detta ska fungera rent praktiskt och vad skulle hända om vi införde en liknande lag här i Sverige?

Hur skulle denna lag fungera i ett land där tidningarna och Public Service ständigt publicerar lögner om vad som är lönsamt och räddar pensionerna, där rabiata vänsteråsikter framställs som vetenskap av allt från universitet till nyhetsprogram?

Hur skulle denna lag fungera i ett Sverige där principer och värderingar anses viktigare än logik och fakta, eller där det politiskt korrekta etablissemanget tolererar allt i toleransens, mångfaldens och öppenhetens namn utan att kunna skilja mellan rätt och fel eller gott och ont?

Hur skulle en lag mot "falska nyheter" fungera i ett samhälle där politiska samarbetspartners och politiska beslut väljs och grundas utefter hur dem överensstämmer med rena floskler som "allas lika värde" och "den rätta värdegrunden"?

Är det sant eller falskt att en våldtäktsman har samma värde som sitt offer och innebär "den rätta värdegrunden" att all världens befolkning har rätt till svensk välfärd?

Om detta inte är sant så är det ju falskt, vilket i så fall innebär att SD utestängs från politiskt samarbete med hänvisning till att partiet vägrar ty sig till lögner!