Malin Perk: 90-årig dement eldade i rummet.

"En 90-årig blev allvarligt skadad på ett demensboende på måndagsmorgonen. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet. 90-åringen bor i en av lägenheterna på demensboendet Gamla Övägen 27 som drivs av kommunen. Räddningstjänsten larmades till boende strax innan klockan 04 på natten till måndagen efter att en brand uppstått i 90-åringens bostad.

– Det var en mindre brand som vi kunde släcka med en brandenhet, sa Peter Holm, inre befäl hos räddningstjänsten till folkbladet.se på måndagsmorgonen.

Enligt honom fanns det ingen spridningsrisk och branden kunde snabbt släckas men den 90-årige mannen fick rökskador och fick föras med ambulans till Vrinnevisjukhuset. Enligt en bulletin från sjukhuset är mannen allvarligt skadad. Hans tillstånd är stabilt och han är kvar på sjukhuset."

Widar Andersson: Sinnessjuka hela bunten, eller?

" Var går gränsen för påhitt egentligen? Som vanlig, enkel och syndig människa är det särskilt extra svårt att förhålla sig till nyhetsflödets kvalitet när det är markerat entydigt och odebatterat. I söndagens pappersutgåva av Dagens Nyheter läser jag en artikel - visserligen i Kulturdelen men ändå - där USA: s president Donald Trump beskrivs som en "sinnessjuk tyrann." Ingen höjer väl kanske i och för sig längre på ögonbrynen över sådana påståenden. Bilden av Trump som galning och despot har satt sig stenhårt i alla de stora privata och statliga mediehusen i Sverige."