Angelica Forsberg: Fredrik brottade ner rånaren.

"Det började med att Fredrik Klintestam skulle handla snabbt på Pressbyrån innan han skulle med tåget från Norrköping till Stockholm. Det var den 1 december som rånaren sa att han hade en pistol och försökte tvinga den kvinnliga kassörskan att ge honom pengarna. I själva verket fanns det ingen pistol. 54-åringen erkänner dock rånförsöket, men menar att han bara försökte råna butiken för att han ville ha hjälp. Han har nu åtalats för försök till rån och ärendet avgörs i Norrköpings tingsrätt. För Fredrik Klintestam var det aldrig någon tvekan när han såg vad som pågick i kassakön. Han berättar att en annan kund kastade ett öga mot Fredriks håll innan denne stack iväg ut. Fredrik som inte bara ville stå och se på valde att agera.

– Hade det varit en stor kille hade man nog gjort som damen framför, säger han"

Carolina Nilsson: 70-talister inte fullt vaccinerade.

"Är du 70-talist och tror att du är fullt vaccinerad mot mässling? Då tror du förmodligen fel. ”Är man osäker rekommenderar vi vaccination”, säger smittskyddsläkare Britt Åkerlind vid Region Östergötland.

Flera fall av mässling har nu upptäckts i Göteborgsområdet; senast ut en vårdanställd på Östra sjukhuset som insjuknade i tisdags. Genast tog en debatt om vaccinationstvång bland vårdanställda fart, där bland annat Görel Nergelius, chefsläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset, diskuterade hur ett ”immunitetsskydd” bland de anställda skulle kunna se ut.".