Jonny Daagh: Lämnar IFK och blir kläddesigner.

"Marcus Falk Olander har lämnat IFK och steppar upp i karriären utanför fotbollen. "Det är första gången på 14 år som jag inte har avtal med en klubb", konstaterar han. 30-åringens kontrakt med IFK Norrköping gick ut vid årsskiftet och efter säsongens slut har "Falken" haft tid att fundera över sin framtid. Nu har han beslutat sig för att satsa ännu hårdare på sitt jobb som coach och personlig tränare, och dessutom lägga till ett eget klädmärke till sitt företag.

– Live your standards heter de och kläderna som jag ska lansera kommer nu i januari. Det är en hybrid mellan träningskläder och life style. Jag har haft designers som har hjälpt mig men jag har haft sista ordet, berättar Falk Olander.

Widar Andersson: Våldets vidriga topografi.

"Minnen från mitt besök på museet i Berlin väcks till liv hos mig när jag läser om polisen Sandra Kunnari. Polismyndigheten har bildat ett nytt nationellt team som ska arbeta mot hedersvåld. Tanken är att teamet ska fungera som experter i besvärliga utredningar. Sandra Kunnari är en av poliserna som ska arbeta i det nya teamet. Sandra Kunnari sätter fingret på hedersvåldets topografi; det som gör hedersvåld till en extremt vidrig och extra svårutredd form av terror.

– I nästan alla andra fall är det bara den misstänkta gärningspersonen som utgör ett hot mot brottsoffret. I de här fallen hotas tjejerna och kvinnorna av sina familjer eller hela släkter,” säger Sandra Kunnari till Corren.