Jonny Daagh:

IFK kallar till presskonferens.

"En värvning är i hamn inför 2018. Direkt efter att allsvenskan 2017 hade avslutats presenterades Halmstads målvakt Isak Pettersson som IFK:s nyförvärv. Därefter har det varit tyst under silly season från Östgötaporten, medan däremot ett par spelare har lämnat klubben. Men nu kanske nummer två är på gång? IFK Norrköping kommer i alla fall ha presskonferens på Östgötaporten klockan 13 på fredagen.

En rimlig spekulation är att 19-årige Ian Smith från Costa Rica kommer presenteras då. IFK-managern Jens Gustafsson la locket på när Fotbolldirekt konfronterade honom med det namnet under torsdagen. Men själv bekräftade ytterbacken Smith, som var utlånad till Hammarby 2016 men inte fick någon speltid i allsvenskan, att övergången är klar. Det ska handla om ett fyraårskontrakt."

Widar Andersson:

Alla gränser har passerats.

"Polischeferna skriver att ”det är för lätt för kriminella att komma undan idag.” De pekar särskilt på unga brottslingar som ägnar sig åt ”dödligt våld” och andra ”grova brott i gängmiljöer” och på den senaste tidens grova attacker mot poliser som enligt Eliasson och Löfving ”passerat alla gränser”. Antalet dödsskjutningar har ökat från ”något tiotal årligen till närmare 40 personer som skjutits ihjäl” under 2017. Dessutom förefaller även övrig grov brottslighet – framförallt sexualbrott och bedrägerier – att öka igen, skriver polischeferna som konstaterar att ”utvecklingen går åt fel håll.”