Magnus Johansson:

Vi sticker ut i hela Sverige.

" I tider när utökade öppettider är standard för stormarknader går Stora Coop Viberga åt motsatt håll. "Vi sticker ut fullständigt i hela Sverige", säger vd Thomas Lundh.

De senaste åren har trenden varit tydlig. Stormarknader satsar på allt längre öppettider. Många butiker har öppet från 7 på morgonen till 23 på kvällen. Men Stora Coop Viberga väljer en annan väg. Från och med 2 januari stänger butiken klockan 20, jämfört med 21 i dagsläget.

– Vi gör det här både för vår personal och för våra kunder. På kvällen ska man vara hemma med sin familj. Vi är överens i ledningsgruppen och styrelsen att vi måste gå vår egen väg, säger Coop Finspångs vd Thomas Lundh."

Widar Andersson:

Övermogna haverister?

"Jabar Amin är riksdagsledamot för Miljöpartiet. I en debattartikel i Svenska Dagbladet jämför han partiledningen med den nyligen avgångne diktatorn Robert Mugabe i Zimbabwe. Pernilla Stålhammar är riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson. I ett inlägg på Facebook berättar hon om en våldsam kärleksaffär med en tjänsteman på MP: s riksdagskansli. Mannen fick senare sluta sin tjänst på riksdagen eftersom han enligt partiledningen hade osunda kontakter med Ryssland. Stefan Nilsson var intill alldeles nyss riksdagsledamot för Miljöpartiet. Efter anklagelser (som han förnekar) om att ha begått sexuella trakasserier mot partivänner har Nilsson hoppat av MP: s riksdagsgrupp."