Widar Andersson:

Som förorter till varandra.

"Det som händer i Finspång intresserar och angår alltfler människor i Norrköping. Fler gymnasieelever än någonsin åker från Norrköping och till Finspång för att studera. Pendlingen in till en av Östergötlands och Sveriges mest framåtlutande industriarbetsmarknader är ständigt intensiv.

Finspångs kommun placerade sig på andraplats - efter Norrköping - när kreditupplysningsföretaget Syna nyligen (20 november) listade de bästa tillväxtkommunerna i Östergötland. Priset är - till skillnad mot en hel del flummiga rankingundersökningar - baserat på riktiga och reala värden. Det som mäts är ökning av omsättning, ökning av antalet anställda och ökad vinst i företagen i kommunen. Norrköping och Finspång bildar ett östligt tillväxtkluster i Östergötland."

Patrik Selsfors:

Billigare i Norrköping.

"Unga som vill köpa en egen lägenhet i centrala Norrköping kommer undan betydligt billigare än i Linköping. Insatsen är omkring 70 000 billigare än i Linköping för en lägenhet på 30 kvadratmeter. Det är Mäklarhuset som gjort en större undersökning om vilka möjligheter 25- till 30-åringar har att köpa sin egen bostad i landets tio största städer. Man har räknat på en liten lägenhet (max 30 kvadratmeter) i cityläge och undersökt fyra yrkesgrupper. Resultaten visar att förutsättningarna skiljer sig ganska mycket åt mellan städerna. Man kommer till slutsatsen att det tar mellan 4 och 22 år för yrkesverksamma unga utan eget sparande att spara ihop till kontantinsatsen (15 procent)."