Carolina Nilsson:

Tomten flyttar in på Kolmården.

"Efter förra (och första!) årets succé med 31 000 gäster pågår febril aktivitet för att skapa magisk stämning och för att kunna välkomna de första gästerna den första december i parken. Och för att möta det ökade intresset togs i veckan beslut om att utöka Sagojulsområdet och ge självaste Tomten ett eget hem i ”Nordpolen”.

– Nu får gästerna uppleva ett större område och flera aktiviteter i Nordpolen där Tomten och hans nissar bor. Det kommer bli en härlig atmosfär och dessutom erbjuder vi en adventsbuffé under lördagar och söndagar, säger Helena Bruhn, producent och projektledare för Sagojul."

Jan Carle (M):

Politik är ingen tebjudning. (Debattartikel)

"För borgerliga väljare är det inte lika säkert att deras politiska företrädare är angelägna att gripa och utöva makten. Det har funnits flera tillfällen under de senaste 50 åren då de borgerliga partierna haft flertal i röster men ändå inte kunnat samla sig till en gemensam politik. Alliansen visade ändå att det var möjligt sedan Maud Olofsson (C) kunnat häva centerns förståndsblockering i kärnkraftsfrågan. Majoriteten i riksdagen är ickesocialistisk Tillsammans med SD kan de borgerliga partierna fälla den rödgröna regeringen. Ändå händer ingenting. Förklaringen uppges vara att i varje fall Centern och Liberalerna inte vill ha en regering som är beroende av Sverigedemokraterna, aktivt eller passivt."