Kenneth Thapper:

Nu är Torstorp illa ute.

"Smedbys AIS är i stort sett klart för division 3-spel även 2018. Detta efter 2–1 hemma mot Torstorps IF på måndagskvällen.

– Det känns underbart. Det ska mycket till om vi nu ska hamna på kvalplatsen, säger Sais-tränaren Jan Melle efter segern. Ja, Smedby kan inte åka ur serien direkt i vilket fall som helst. Tredje laget från botten (Högsby) är nämligen fyra poäng bakom när en omgång återstår. Första halvleken bjöd inte på speciellt mycket målchanser, det märktes att det var spänt i båda lägren. Paul Chamoun hade dock ett riktigt bra skott som Torstorps unge keeper, Jesper Royé räddade med möda. Bylent Halili var alldeles för ensam framåt hos Torstorp och noterades bara för ett par halvchanser."

Widar Andersson:

Norrköping står och stampar.

"En kommun rasar rejält. En är nästan sist. Två står och stampar ganska långt ner på listan. På tisdagen kom Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner. För de fyra östra kommunerna är rankingen ingen vidare munter läsning. Valdemarsvik klättrar visserligen 10 placeringar upp på listan men landar ändå på plats 270. Största raset gör Finspång som tappar 67 placeringar och återfinns först på plats 214. Finspång är dock något bättre än Söderköping som tar hand om placeringen 216 på rankinglistan. Förra året var Söderköping 19 placeringar bättre. Bäst i den östöstgötska kvartetten är Norrköping. Kommunen avancerar 12 positioner sedan förra året och stannar på plats 148."