David Iwung:

Eliasson om första tiden i Bristol.

"Språngbrädan IFK Norrköping besannade Niclas Eliassons pojkdröm. 21-åringen avslöjar hemligheten bakom karriärexplosionen – och om första tiden i England.

8 augusti presenterades övergången. Niclas Eliasson stegrade sig för bra för allsvenskan och skrev på ett kontrakt över tre och ett halvt år med Bristol City. Prislappen uppgavs landa på 20 miljoner kronor.

Folkbladet ringde upp Niclas Eliasson som på allvar börjat att acklimatisera sig till livet i sydvästra England.

– Det var mycket i början. Mycket intryck att ta in. Det är första gången jag flyttar ifrån Sverige men nu börjar det mesta att sitta, säger IFK Norrköpings ex-stjärna."

Widar Andersson:

Hat och hot som statusprylar.

"Jag har själv en gång i tiden suttit i fullmäktige och varit ordförande i en Fritidsnämnd. Jag har under många år följt verksamheten i fullmäktige i Norrköping och Finspång och tidigare även i Söderköping. Under två mandatperioder tjänstgjorde jag som riksdagsledamot och jag har haft regeringsuppdrag som utredare i frågor om narkotika och hemlöshet. Jag har umgåtts med och samtalat med mängder utav politiskt förtroendevalda människor. Och visst har jag sett hat och hot. Men absolut inte i den omfattningen som SKL gav bilden av i Finspång i onsdags kväll. Och för min egen del - som verkligen inte undvikit frontlinjerna vare sig som politiker eller redaktör - är det så att jag aldrig har blivit utsatt för vare sig hat eller hot."