David Iwung:

Vi väntar med att dra växlar.

"I andra fick IFK ut mer av vad de vill med sitt nya tänk och Kalle Holmbergs vänsterbomb kom retroaktivt. Glidandes på knäna framför Peking-fansen var det inte bara glädje hos skytteligaledaren. Ett par jobbiga veckors frustration rann också av anfallaren som inte hymlar med att det är en morot att ta hem allsvenskans pris som bästa målskytt.

– Nästa man ut? frågade jag Jens Gustafsson. Han svarade med en min som avslöjade att han inte var särskilt intresserad att diskutera ämnet."

Carolina Nilsson:

Visans föräldrar gillar barnens förskola.

" I senaste föräldraenkäten fick föräldrakooperativet fick Visan 100 procent nöjdhet från föräldrarna. "En anledning till att det fungerar så bra är stabiliteten och tydligheten", säger förskolechef Anna Boqvist. Den rollen har hon haft på Visan sedan 1995. Tillsammans med tre andra förskollärare, som jobbat på förskolan ett, sex och elva år, utgör hon en grunden i verksamheten som har 23 barn.

– Vi är ett stabilt arbetslag som brinner för vårt jobb. Vi gör det där lilla extra, ger kärlek till barnen. Vi är inte bara här för att passa några andras barn, säger hon. När Folkbladet besöker föräldrakooperativet i Klingsberg är ett gäng ute på gården och leker. Några av de yngre barnen sover, medan andra degar och ritar. Utöver pedagogerna sitter en förälder med vid bordet. Varje dag är nämligen en till vuxen med i verksamheten, i dag är det Camilla Appelgrens tur."