Widar Andersson:

Frustrerande populism.

"Banken Nordea flyttar sitt huvudkontor till Finland. Detta har fått statsminister Stefan Löfven att uttala förståelse för att ”folk är frustrerade och förbannade.” Jag vet inte vilka folk som är ”frustrerade och förbannade.” Utöver LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson som jag sett vifta med armarna i Aktuellt hos SVT och Tobias Baudin som i egenskap av ordförande i Kommunals fackförbund har meddelat att hans fackförbund ska flytta sina affärer från Nordea på grund av flytten till Finland har jag inte noterat särskilt mycket upprördhet och frustration."

Patrik Selsfors:

Fortsatt lågt grundvatten.

"Sedan hösten 2015 har stora delar av södra Sverige fått upp mot 30 procent mindre vatten än normalt och på många platser har det också rått bevattningsförbud av denna orsak.

I Norrköpings tätort har det inte bedömts som någon större fara eftersom man här tar vatten från ytvattentäkten Glan men i Kolmårdsområdet använder man vatten från grundvattentäkter – därav bevattningsförbudet.

– Vi införde bevattningsförbudet i Kolmården eftersom vi såg att det fanns risk för akut vattenbrist sommaren 2018, säger Michael Botvidsson, VA-chef på Norrköping Vatten och Avfall i ett pressmeddelande.

– Genom att spara på vattnet sommaren 2017 så minskar vi risken för att det ska bli kris sommaren 2018. Bevattningsförbudet innebar att vattenförbrukningen minskade med i snitt 1800 badkar per dag från juni till augusti. "