Susanna Beskow Norgren:

Otto Bock varslar 55 tjänster

"Företaget Ottobock varslar 55 tjänster. Kontoret i Norrköping mister statusen som huvudkontor. Delar av verksamheten flyttas. Det dystra beskedet fick personalen på Ottobock i Norrköping under onsdagen. En stor förändring som kom som en chock för de anställda. Verksamheten i Norden bildar en gemensam region tillsammans med Ottobock Benelux. En del av varslet är att Ottobock omstrukturerar delar av verksamheten från Norrköping till Stockholm och en del till andra delar inom koncernen.

– Vi fortsätter med våra verksamheter med patienter och våra kunder i fokus, men vi kommer inte att göra alla saker från Norrköping som vi gjort historiskt, säger Fredrik Samson, ansvarig för de operativa delarna i regionen. Förutom att delar av verksamheten flyttas till Stockholm föreslås produktion flyttas till England och Tyskland. Produktion och lager flyttas utomlands. Kvar i Norrköping, med 35 tjänster, blir logistik och inköp, kundtjänst och HR."

David Iwung:

Historisk Linus gillar nya rollen

"Bergsäkra 4–1 på Cypern får anses som en drömstart på EM-kvalet. Linus Wahlqvist blev historisk med kaptensbindeln runt armen. Landskamp nummer 65 för IFK-backen placerar honom i ett unikt fack – ingen annan har gjort fler ungdomslandskamper. – Om siffrorna stämmer är det stort och kul. Det är alltid stort att spela i landslaget och att vara den som gjort flest landskamper är extra speciellt, säger 20-åringen."