Susanna Beskow Norgren:

Nu satsar hon på vegangodis

"Från kokosbollar till vegangodis. Karin Jakobsson har sålt Cocosbollsfabriken till Sockerbagarna och hakat på vegotrenden. Kokosbollstillverkningen – och tillverkningen av klassikern Norrköpingsfläsk, med hemligt recept – i Skärblacka överlåts den 1 september till Sockerbagarna i Norrköping.

– Från fredag gör jag inte kokosbollar längre, säger Karin Jakobsson. Efter 5,5 intensiva år med kokosbollstillverkning först i Norrköping och sedan i Skärblacka går hon vidare med något hon redan börjat med vid sidan av kokosbollarna: vegangodis."

David Iwung:

Titta vem som nätar igen

"En comebackande skyttekung ska rädda Svärtinge kvar i division 4. Det är inte direkt så att Allan Borgvardt glömt bort hur man nätar.

– Det är kul att spela igen, säger 37-åringen. Fyra säsonger i Sylvia där Allan Borgvardt gjorde sig känd för sin kloka fotbollsskalle och sitt vassa målsinne.

Nu har danskens namn börjat dyka upp i målprotokollen igen. Svärtinge som är illa ute i division 4 har fått ett högst välkommet anfallshot – som levererar med besked. – Jag har haft problem med ett baklår och försökte att spela i fjol men det gick inte. Sen gick jag i gång för tidigt och då var det kört. Det är först nu som jag är hel men jag klarar inte 90 minuter, säger Borgvardt. Så sent som i veckans match mot Hird smällde anfallaren in fyra mål i 8–2-segern. Sammanlagt visar statistiken åtta fullträffar."