Annie Lööf är nyvald partiledare för Centerpartiet. När ordföranden för stämman vid halvtiotiden i går förmiddag slog klubban i bordet och bekräftade det enhälliga valet av Lööf; då exploderade lokalen av applåder, kamerablixtar och jubelrop.

På sina 28-åriga axlar ska hon nu bära alla förhoppningar och förväntningar om bättre tider för partiet.

På en presskonferens efter valet svarade Annie Lööf på frågor från journalisterna. Det gick väl så där.

Hon försökte förebygga sakpolitiska detaljfrågor genom att deklarera att hon inte tänker börja sitt ledarskap i den änden.

Annie Lööf vill återföra Centerpartiet till de "grundläggande värderingarna". I stället för att krona för krona redogöra för vad partiets förslag om en "supermiljöbilpremie" innebär för var och en så vill hon sprida "berättelsen om Centerpartiet som en varm och grön rörelse".

SVT:s förre medarbetare KG Bergström - numera på Expressen - anmärkte torrt att medias intresse för abstrakta "berättelser" är tämligen begränsat.

Så är det.

Annie Lööf har dock framtiden för sig. Det kan gå bra. Det kan gå dåligt. Det vet vi inget om ännu. Det vi vet är att hon kommer att träda in som en ny spelare i regeringens fyrklöver av partiledare. Cirklar kommer att rubbas.

På Centerstämman i går märktes en påtaglig lust bland ombuden att utmana Folkpartiets och Jan Björklunds dominans i skolpolitiken.

"Jag kan inte företräda en borgerlig skolpolitik så länge som det är synonymt med Björklunds skolpolitik", sa ett ombud från Norrbotten och fick starka applåder.

På pressträffen berättade Annie Lööf att hon haft en "lära känna övning" med statsminister Fredrik Reinfeldt.

Han hade i förväg välkomnat henne till regeringens partiledarkrets eftersom det såg ut som om hon skulle bli vald. Nu är hon vald.

I morgon kommer Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund och Göran Hägglund upp till Åre för att framträda tillsammans med Annie Lööf. Jag kommer att vara där.

På måndag rapporterar jag i Folkbladet om hur det gick.